(untitled) (Szociológiai Szemle, 2023)
A tanulmányban annak a Weber gondolkodásában központi kérdésnek járunk utána, hogy miként határozhatjuk meg gazdaságtörténeti és gazdaságszociológiai értelemben a kapitalizmus lényegét. A kérdés nem csupán szubsztantív szempontból kitüntetett, hanem a racionalitásproblematikával való kapcsolatán keresztül elvezet egészen a weberi gondolkodás magjáig.