(untitled) (Szociológiai Szemle, 2024)
A tanulmányban a normakövetéssel, az egyéni teljesítménnyel, a szolidaritással és az öngondoskodással kapcsolatos értékek elterjedtségét vizsgáljuk a magyar társadalomban. Elemzésünk során a négy vizsgált érték strukturálódásából adódó mintázatokat vizsgáltuk, valamint elemeztük ezeknek az értéktípusoknak nevezett értékegyüttállásoknak a társadalmi csoportokon belüli elterjedtségét. Vizsgálatunk során az értékek mérésének és az értéktipológiák kialakításának módszertani problémáit is érintjük.