(untitled) (Szociológiai Szemle, 2024)
Tanulmányomban az 1993-ban elfogadott magyar közoktatási törvény létrejöttét kívánom elemezni abból a szempontból, hogy az érintetteknek, illetve a különböző érdekcsoportoknak, szakmai és politikai szervezeteknek milyen lehetőségük volt a törvénykezési folyamat befolyásolására. Elemzésemhez a témával kapcsolatos újságcikkeken, tanulmányokon, könyveken túl felhasználtam a törvény különböző szövegváltozatait és az ezek kapcsán megfogalmazott, számomra hozzáférhetővé vált javaslatokat, továbbá 10 mélyinterjút, amelyek a törvényalkotási folyamatban részt vevő szakértőkkel, tisztviselőkkel, szakmai és laikus érdekszervezetek képviselőivel készültek.