(untitled) (Szociológiai Szemle, 2024)
Az alábbiakban arra keressük a választ, hogy a nők világszerte megnövekedett foglalkozási szintjével párhuzamosan milyen társadalmi jellemzőkkel bírnak a női vezetők, növekszik-e arányuk a vezetők csoportján belül. A makroszintű áttekintés részben előtanulmányként szolgál a „Nők a gazdaságban: a menedzserek” című OTKA-kutatáshoz. A kutatás 1992-1994 között zajlik a BKE Szociológia Tanszékén a szerző vezetésével, s célja, hogy a gazdasági életben vezető pozíciót betöltő nőkkel életút-interjúkat készítsen.