A családi kohézió trendjei a gyermekes családokban: A kohézió színe és fonákja (Szociológiai Szemle, 2023)
A családi kötődésekre, tehát a családi kohézióra vonatkozóan viszonylag kevés empirikus ismeretünk van. Sőt maga a fogalom is a hazai és a nemzetközi szociológiában egyaránt ritkán jelenik meg. A kötődések egyik legfontosabb szeletét a szűkebb és tágabb család közös tevékenységei alkotják. Kutatásunk egyik alapvető kérdése az, hogy vajon lehet-e összefüggést találni a strukturális változások és a családi együttléttel töltött idő nagysága között? E kérdés mögött az a hipotézis húzódik meg, hogy a jóléti társadalmakban erőteljes verseny folyik az „időért”, és kérdéses, hogy e versenyben az anyagi gazdagodásra való törekvés, vagy inkább a családi kötődések erősítése, mint jólléti érték kerül előtérbe. Jelen tanulmány empirikus adatokra alapozva megpróbálja értelmezni a kohézió lehetséges jelentését, illetve annak működését a mindennapok világában.