Interjús szociológiai források újrafelhasználása (Szociológiai Szemle, 2023)
Az írás a társadalomtudományos interjúk újrafelhasználásának episztemológiai és praktikus kérdéseit és az erre adott válaszokat taglalja. Az interjús szöveg megértéséhez a kutató számos tudáselemet mobilizál, és vitatott, hogy az interjúzásban nem résztvevő tudós rendelkezik-e ezekkel. A másodelemzés hívei rámutatnak, hogy az interjúzó személy sokszor nem csupán a másodelemzéses kutatásoknál válik el az elemzőtől. Minden interjúelemzést gazdagítanak az ún. kontextuális tudáselemek, ezért hasznos az interjús szituáció és a szöveg pontos leirata. Másrészt minden értelmező más és más tudásokat használ fel, tehát nem állítható, hogy az interjút készítő személy rendelkezik a legmegfelelőbb tudással. A másodelemzés körüli diskurzus több ponton szervesen illeszkedik a kortárs tudományelméleti irányzatok képviselői közötti párbeszédbe. Az írás ezen párbeszéd vitapontjainak kidomborításán túl rámutat a társadalomtudományos interjúk másodelemzésének lehetséges felhasználási területeire is.