Kápolnai Iván: Móricz Miklós: Kápolnai Iván: Móricz Miklós. Egy statisztikus, irodalomtudós, szerkesztő, nyomdász, gazdaság- és társadalomkutató életműve. Történeti statisztikai tanulmányok 11. Budapest: KSH Könyvtár, 2008. (Szociológiai Szemle, 2024)
-