"Nemek kultúrája" egy önkormányzatnál: A szervezeti kultúra és a nemek közötti viszonyok összefüggései (Szociológiai Szemle, 2024)
Kutatásunk során a szervezeti kultúra nemekre vonatkozó szegmensét vizsgáltuk egy önkormányzatnál. A tanulmányban a hivatal dolgozói körében végzett fókuszcsoportos beszélgetések anyagát elemezzük. Elemzésünkben azt a kérdést járjuk körül, hogy egy olyan hazai szervezetben, ahol a beosztottak és a vezető pozíciót betöltők többsége nő, a „nemek kultúrája” milyen jellegzetességekkel bír. Vizsgáltuk, hogy ilyen összetétel esetén teljesül-e, hogy a szervezeti kultúra támogató a nők irányában és hogy hogyan viszonyulnak a kutatási alanyok a szervezet nőtöbbségéhez és az esélyegyenlőség kérdésköréhez. A fókuszcsoportok segítségével mélyre hatoló, árnyalt és részletes leírást készíthettünk a nemek kultúrájáról.