Két születésnapi kötet: Pál Eszter (szerk.): Útközben. Tanulmányok a társadalomtudományok köréből Somlai Péter 60. születésnapjára. (Budapest: Új Mandátum, 2001); Felkai Gábor-Molnár Attila Károly-Pál Eszter (szerk.): Forrásvidékek. Társadalomtudományi tanulmányok Némedi Dénes 60. születésnapjára. (Budapest: Új Mandátum, 2002) (Szociológiai Szemle, 2024)
-