Max Weber cselekvéselmélete és cselekvéstipológiája (előadásvázlatok): (Adalékok Max Weber "Szociológiai alapfogalmak" címû munkájának (1919-1920) értelmezéséhez. Megj.: Max Weber: Gazdaság és társadalom. A megértő szociológia alapvonalai. 1. Szociológiai kategóriatan. Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó. 1987. 37-80. o.) (Szociológiai Szemle, 2024)
-