Ellenállási területek a társadalomban (Szociológiai Szemle, 2024)
A tanulmány célja annak áttekintése, hogy a társadalmi mozgalmak miként vonják kétségbe a hegemónia és a hatalom államközpontú fogalmait, és miként vitatják annak "politikai" gyarmatosítását. A társadalmi mozgalmak tevékenységei iránti figyelem a politikai földrajz fogalomkörének bővítését eredményezheti, például a hely egyes ellenállási területek központi vonásává válását. Lehetővé tenné alternatív tudások kialakítását és összeillesztését, valamint vizsgálható lenne, miként fonódnak össze az ellenállás helyi kontextusai a globális folyamatokkal. Egy ilyen projekt alapvető kérdéseket vethetne fel a képviselettel, etnicitással és a politikával kapcsolatban.