A cigányok Magyarországon: Magyarország az ezredfordulón. Stratégiai kutatások a Magyar Tudományos Akadémián. I. 2. Rendszerváltozás: piacgazdaság, társadalom, politika. Az életmód, az életvitel, a kultúra, a tudat átalakulása Szerkesztő: Glatz Ferenc. Összeállította: Kemény István: A roma népesség helyzete címmel 1997. november 19-én rendezett konferencia előadásai alapján. Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 1999. (Szociológiai Szemle, 2024)
-