A szülővé válás időzítése az életútban (Szociológiai Szemle, 2024)
A tanulmány a szülővé, elsősorban az anyává válás időzítésével foglalkozik. Az elemzés során megkülönböztetjük az objektív időzítést (melyet az anyává válás életkorával mérünk) és a szubjektív időzítést (ami egy erre vonatkozó kérdés adataiból számítódik). Leíró statisztikákkal, majd oksági modellekkel mutajuk be a különféle szociológiai-demográfiai változók hatását a kétféle időzítésre, valamint a kétféle időzítés kölcsönös összefüggését.