Emigrációs szándékok a magyar fiatalok körében (Szociológiai Szemle, 2024)
Tanulmányunkban külföldi tervekkel rendelkező magyarországi fiatalok demográfiai és társadalmi sajátosságait vizsgáljuk a magyarországi ifjúságszociológiai kutatási projekt, a nagymintás ifjúságkutatás utolsó adatállományának a felhasználásával. A kutatás során 8000 15–29 év közötti magyarországi fiatalt kérdeztek meg, s a kérdőívben külföldre költözéssel kapcsolatos kérdések is helyet kaptak. Az elvándorlás okozta társadalmi és gazdasági következményeket nagyban meghatározza az elvándorló népesség társadalmi és demográfiai összetétele.