Digitális technológiák és adatbányászat az elnyomás szolgálatában: Recenzió: Darren Byler (2021): In The Camps. Columbia Global Reports. (Szociológiai Szemle, 2023)
Jelen recenziónkban Darren Byler In The Camps című könyvét mutatjuk be, amelyben a hszincsiángi átnevelő táborok mint a legkorszerűbb technológiával felszerelt totális intézmények jelennek meg. Írásukban a könyvben található interjú-részletek alapján bontjuk ki a fogvatartottakban lejátszódó szociálpszichológiai folyamatokat, Goffman és Bettelheim fogalmait felhasználva. A táborok gazdasági szerepének lokális kontextusát, illetve a digitális technológiák által előálló globális összefüggéseket is áttekintjük. Továbbá elemezzük a táborok kiépülését lehetővé tevő episztemológiai infrastruktúrát, amely a gyarmatosítás évszázados történelmének következménye.